Espais Cardioprotegits.


Pròximament anunciarem les dates oficials de dos esdeveniments molt importants de difusió i formació. Es tracta de dues jornades basades en tècniques de RCP (Reanimació cardiopulmonar) i utilització del DESA (Desfibril·lador automàtic).

Les aturades cardíaques fora de l’hosital són una de les primeres causes de mortalitat en la població, amb més de 3.500 casos a Catalunya cada any. Segons les dades actuals, un 30% dels afectats per infart agut de miocardi mort abans de ser atès en un hospital. Si la intervenció amb un (DESA) desfibril·lador es produeix al primer minut, la recuperació del ritme cardíac és del 90% i, cada minut que passa, les possibilitats de sobreviure es redueixen entre un 7 i un 10%. Per tant, és molt important poder actuar immediatament amb un desfibril·lador a l’abast.

Badalona, un espai cardioprotegit.

La primera jornada se celebrarà a Badalona amb un ambient festiu amb tècniques de RCP per als més petits, on també podran participar els adults. Un espai per a tothom i gratuït, fent de Badalona un espai «cardioprotegit», perquè la teva actuació pot salvar una vida.

Cardioprotegint el Baix Ebre.

La segona jornada se celebrarà a les Terres de l’Ebre, “cardioprotegint” a la gent d’aquestes terres. Celebrarem un dia amb formació de RCP i DESA per a tothom de forma gratuïta, tant per a adults com per als més menuts. Entre tots podem ajudar a salvar vides, t’hi apuntes?

El perquè d’estes jornades.

En cas d’aturada cardiorespiratòria el temps de reacció és fonamental. Les opcions de supervivència de la víctima disminueixen un 10% cada minut que passa sense rebre l’assistència adequada. Amb la teva ajuda pots salvar una persona, vine.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.