Manual de conciliació de la vida laboral i familiar


A causa dels problemes que ens genera la conciliació familiar, us deixem el resum dels dubtes més freqüents. I podreu trobar els drets de conciliació durant l’embaràs, per motiu del part, l’adopció o l’acolliment, durant la lactància, reducció de jornada per cura i altres casos.

La Llei per a la Igualtat eleva a la categoria de drets dels diferents instruments de conciliació de la vida personal familiar i laboral als treballadors i les treballadores per fomentar l’assumpció equilibrada de les responsabilitats familiars, evitant tota discriminació basada en el seu exercici.

La regulació dels drets específics de conciliació està establerta en l’Estatut dels Treballadors per a tota persona treballadora en l’àmbit privat i per al personal al servei de les administracions públiques en l’Estatut Bàsic de l’Empleat Públic, instruments als quals caldrà acudir per conèixer amb exactitud com es concreten els esmentats drets.

Els convenis col·lectius poden, en el seu respectiu àmbit d’aplicació, ampliar aquests drets i en algunes ocasions els mateixos exigeixen la seva concreció en els acords col·lectius.

Descargar (PDF, 1.85MB)

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.