Resposta a un anònim


Avui ens ha arribat un comunicat que està circulant entre els companys del transport sanitari. Descriu amb bastant d’encert l’actual situació que s’està vivint als LOTS de Tarragona, Terres de l’Ebre i Lleida, i de passada a la resta del territori.

Som conscients en tot moment que els treballadors del sector del transport sanitari estan suportant les retallades aplicades durant la crisi, amb el descompte del 3,5% del sou i amb la congelació anual de l’IPC. També ens adonem que amb el nou concurs, les empreses i l’administració haurien d’haver tingut en compte que els treballadors estaven arrossegant aquestes retallades, i que s’haurien d’haver revertit. Però no va ser així, l’administració i les empreses van decidir que aquestes retallades havien de ser cròniques, les havien de suportar els treballadors.

Per això nosaltres ho vam denunciar al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, perquè creiem fermament que no han de ser els treballadors qui han de suportar les retallades. Però per desgràcia per al sector, només vam ser nosaltres l’únic sindicat en denunciar-ho, tota la resta van estar al costat de la patronal defensant el descompte del 3,5% que s’aplica als treballadors d’ambulàncies, trist però cert. I amb aquest exemple podem veure com hi ha sindicats que lluiten per la defensa dels treballadors, i uns altres no, o com a mínim, no ho acabem de veure tan clar que ho estan duent a terme.

Només volem aclarir per al redactor de la nota, que no tots els sindicats són iguals, n’hi ha que denuncien el 3,5% i defensen els interessos dels treballadors. Però per desgràcia per al sector, una majoria de sindicats donen la raó a l’escrit amb el seu comportament, i que no bé d’ara. Esperem que aquesta actitud canviï pel benefici dels treballadors del transport sanitari, ja que són a ells a qui hem de defensar, i no als interessos de les empreses.

Aprofitem per a fer una invitació, qualsevol que vulgui treballar pel bé de tots els companys serà benvingut amb nosaltres. I a la persona que ha escrit la nota; potser tens raó, estimat company que no has signat del document. Hi han sindicats dubtosos, però les regles del joc són les que són i per negociar amb les empreses, ara com ara, els sindicats són imprescindibles. Els escrits com aquest potser estan carregats de raó, però si ningú el signa, qui el defensarà?

Escrit anònim

Descargar (PDF, 99KB)

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.